Plante care nu-ți provoacă emoții pe timp de ger

0
16
Plante rezistente la ger

Iarna aduce cu ea un cadru încântător tuturor iubitorilor de zăpadă și provocări pentru grădinari. În timpul sezonului rece, plantele intră într-un stadiu de repaus vegetativ până în februarie. Cu toate acestea, unicitatea și frumusețea grădinilor pot fi accentuate folosind plante rezistente la ger. 

Așadar, iată câteva plante cu personalități aprige, care vor aduce zâmbetul pe buze:

  1. Nucul Vrăjitoarei 

Nucul Vrăjitoarelor atinge înălțimi de până la 12 metri. Se remarcă prin flori asemănătoare cu păianjenii, oferind o înflorire spectaculoasă în perioada târzie a iernii. 

Plante rezistente la ger

  1. Cyclamele

Popularitatea lor se datorează frumuseţii şi diversităţii culorilor şi a mărimii. Desigur, de-a lungul timpului, astfel de flori au fost asociate cu spațiile interioare, dar acestea pot oferi un spectacol strălucitor și în aer liber. Înfloresc la sfârșitul toamnei sau chiar în primăvara timpurie și rămân înflorite pentru aproximativ două luni. 

Plante rezistente la ger (1)

  1. Iernita 

Și numele este perfect ales, cu rezonanță către o iarnă plină de zăpadă. Se dezvoltă în pădurile de foioase cu sol umed. Cu o înălțime de 2-4 cm, iernita își încheie ciclul la sfârșitul primăverii.

Plante rezistente la ger (2)

foto: https://bodygeek.ro/
  1. Crinul sălbatic 

Culorile vibrante sunt perfecte pentru a atrage fluturii, dar și ochii privitorilor. Este o plantă ușor de întreținut, potrivită atât pentru grădini, cât și pentru zonele sălbatice. 

Plante rezistente la ger (3)

  1. Camelia 

O altă alegere ideală pentru iarnă este camelia. Poate înflori dacă evită înghețul. Cu flori medii în nuanțe de roșu, roz sau violet, camelia este recunoscută pentru frunzele sale robuste și aspectul similar cu trandafirii. Aceste plante înfloresc începând din mijlocul toamnei și rezistă bine iernii. 

Plante rezistente la ger (4)

Așadar, iubitor de grădinărit, nu te lăsa înșelat de frigul iernii! Cu selecția adecvată de plante, iarna devine nu doar o pauză, ci un capitol diferit și provocator al creativității tale în grădină. Pentru mai multe idei și sfaturi, fii la curent cu noutățile aduse de echipa Garden Concept.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here