6 decorațiuni DIY pentru curte în timpul sezonului de toamnă

0
20
Decorațiuni de toamnă
Decorațiuni de toamnă

Toamna poate fi mai dulce decât o pâine cu miere. Este anotimpul perfect pentru a-ți duce creativitatea la cele mai înalte cote și nu te oprește nimeni din a-ți deschide propriul atelier handmade în grădina ta. Cine nu iubește peisajul multicolor, când frunzele încep să arate ca niște artiști nehotărâți pe paleta culorilor? 

Știm că ideile se înmulțesc mai repede ca frunzele, iar alegerile sunt mai grele decât decizia între ciocolată și caramel. Astfel, noi ți-am pregătit câteva sugestii de ornamente DIY (do it yourself) pentru grădina ta, care să facă din ea un loc în care să vrei să pierzi timpul cu zâmbetul pe buze.

  1. Lămpile vopsite

Dacă dorești să adaugi o notă de magie în curtea ta, poți crea lămpi vopsite. Nu-i nimic complicat: alege câteva borcane de sticlă și pictează-le în culori simbolice toamnei, precum portocaliu, maro sau auriu. Poți folosi șabloane pentru a crea diverse forme, precum frunze, dovleci sau copaci.

Decorațiuni de toamnă: lămpi vopsite

sursă foto: (279) Pinterest

2. Coronițe din frunze uscate

Frunzele uscate sunt vedete în acest sezon, iar tu le poți folosi pentru a crea coronițe decorative și să te pregătești de o grădină cât mai glam (sclipitoare)  posibilă. Culege frunzele care par demne de autograf. Poți lega frunzele de un cerc din sârmă subțire și adaugă niște accesorii suplimentare, cum ar fi mărgele sau panglici, pentru un aspect special.

Decorațiuni de toamnă: coronițe
Sursă poza: Pinterest

3. Accesoriul nelipsit pentru o cină romantică, din ghindă și lumânări

Dacă nici tu nu te poți abține de la strălucire adițională, ce părere ai de un „garden date”? Iar pentru ca totul să fie magnific, alege ghinde și fructe de pădure de sezon și așează-le într-un recipient în formă de bol care să fie din sticlă sau ceramică. Adaugă lumânări pentru a oferi un aer elegant și rustic. Poți vopsi ghindele în culori aurii sau argintii. 

4. Perdele din frunze uscate

Folosește frunze uscate pentru a crea perdele sau cortine de toamnă. Le poți lega de o sfoară și să le atârni pe verandă sau pe gard pentru a adăuga un plus de farmec sezonului în curtea ta. În plus, aceste perdele vor crea o atmosferă magică atunci când se mișcă în bătaia vântului.

Decorațiuni de toamnă: perdele din frunze
  1. Pomul de toamnă din hârtie creponată cu flori din popcorn

Cine a spus că doar de Crăciun, bradul este monopolul decorațiunilor? Acum poți crea un pom de toamnă din hârtie creponată. Taie hârtia creponată în benzi și aranjează-le în formă de pom. Poți adăuga și frunze artificiale sau adevărate pentru un efect mai realist. Acest decor va aduce un strop de culoare în curtea ta. Iar dacă ți-au mai rămas floricele de la filmul văzut recent, nu ai nevoie decât de un lipici. Poți lipi popcornul pentru a aduce flori cât mai amuzante copăcelului. 

Mai poți apela la ramuri uscate pe care să le lipești pe polistiren. Folosește lipici pentru a fixa bucăți de popcorn pe ramuri și baza copacului. Și nu uita să faci poze cu copacul tău „popcornificat”!

 

sursă foto: Despre mine – Creatissimo
  1. Rame pentru poze

Grădina ta se poate bucura de un studio foto de neratat. Creează rame de poze direct din ramuri de copaci, pentru că frunzele uscate cu siguranță merită o sesiune foto demnă VIP-urilor. 

Sursă foto: Pinterest

Toamna poate fi mult mai mult decât un simplu sezon. Cu puțină creativitate și amuzament, grădina ta poate deveni un adevărat teren de joacă pentru decorațiuni handmade. De la coronițe de frunze, până la rame de poze din ramuri de copaci. Toamna este cu adevărat specială atunci când o sărbătorești cu imaginația la putere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here