Plantele suculente – ce trebuie să știi despre ele

0
90
Plante suculente
Plante suculente

Clar nu ar trebui să ratezi noul film „Avatar”! Și nu vorbim doar despre acțiunea care incită, ci și despre peisajul ales cu ingeniozitate. Pentru o grădină demnă de „Avatar”, misterul este dat de plantele suculente. Deci, te-ai gândit cum ar fi să ai o grădină plină de astfel de plante? 

Plantele suculente, prin diversitatea lor de forme și culori, vor aduce la viață peisajele impresionante ale lumii Pandora, plante care îți vor aminti de flora exotică și de magia locurilor în care eroii filmului și-au descoperit aventurile extraordinare.

O grădină care arată estetic și un „deșert verde”

Într-o astfel de grădină, fiecare pas va fi însoțit de frumusețea plantelor strălucitoare și de farmecul lor ireal. Plantele suculente vor recrea atmosfera vibrantă și misterioasă a filmului, în care întreaga natură devine o operă de artă, iar acum poți surprinde un micuț „deșert verde” chiar în propria ta curte. 

Plantele suculente te scapă de griji!

Această grădină fermecată nu doar că va reaminti de magia filmului „Avatar”, dar va fi și ușor de întreținut. Plantele suculente, cu capacitatea lor de a stoca apă în frunze și tulpini, vor rămâne proaspete și pline de viață chiar și în condiții de climat cald și uscat.

Așadar, cum ne putem construi această oază a „tinereții”? 

  1. Pline de personalitate: Agavele și Aloele

Dacă ești în căutarea unor plante suculente cu o prezență impresionantă și o personalitate puternică, Agavele și Aloele sunt alegerea perfectă. Aceste plante au frunze lungi, rigide, deseori cu spini ascuțiți, care le conferă un aspect dramatic și exotic.

PS: să nu uităm de puterea pe care o oferă Aloele atunci când vine vorba de îngrijirile personale. Așadar, își poți aduce resurse de skincare chiar la tine în grădină.

Plante suculente: Aloe
Plante suculente: Aloe
Plante suculente: Agave
Plante suculente: Agave

2. Delicate: Echeveriile și Sedumurile

Pentru o notă delicată și plină de eleganță în grădina ta, Echeveriile și Sedumurile sunt alegerea perfectă. Aceste plante suculente sunt cunoscute pentru frunzele lor moi, culorile vibrante și texturi interesante. Ele sunt ușor de crescut și se pot dezvolta atât în ghivece, cât și în grădină. Cu forme variate, de la rozete compacte la frunze căzătoare, Echeveriile și Sedumurile adaugă un aer de poveste și farmec în orice spațiu.

Plante suculente: Echeveriilefoto: plantswhitsunday.com.au
Plante suculente: Echeveriile foto: plantswhitsunday.com.au
Plante suculente: Sedumurilefoto: secretgarden.ro
Plante suculente: Sedumurile foto: secretgarden.ro

3.Țepoși, dar de efect: Crassulele și Cactușii 

Nu am putea vorbi despre plante suculente fără a menționa cactușii și crassulele. Aceste plante sunt celebre pentru adaptabilitatea lor. Cactușii vin într-o varietate infinită de forme și dimensiuni. Pe de altă parte, crassulele impresionează prin frunzele lor și diverse culori, de la verde la argintiu sau chiar roz.

Plante suculente: Cactuși
Plante suculente: Cactuși
Plante suculente: Crassulelefoto: monjardindidees.fr
Plante suculente: Crassulele foto: monjardindidees.fr

Cum le îngrijim? 

Îngrijirea plantelor suculente este relativ simplă. Acestea preferă un sol bine drenat și expunere la soare, deși există și varietăți care se descurcă bine în zonele mai umbrite. În plus, plantele suculente au capacitatea de a stoca apă în frunzele și tulpinile lor, ceea ce le face rezistente la perioade de secetă.

Așadar, echipa Garden Concept te ajută să-ți pui în practică paradisul suculent! De la aranjament, alegere și până la plantare, echipa noastră profesioniști pregătiți are! Ne poți suna acum și garantăm o grădină demnă de un nou film „Avatar”, dar cu tine ca personaj principal. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here