Cum să-ți amenajezi grădina de sărbători? Top 6 sfaturi

0
21
Amenajare grădină Crăciun

Este momentul perfect pentru a aduce strălucirea și căldura sărbătorilor chiar în propria ta grădină! Cu decorațiunile potrivite, poți transforma fiecare colțișor al spațiului exterior într-un adevărat spectacol de Crăciun. De la veranda din față până în curtea din spate, trecând prin fiecare detaliu, vom explora împreună idei economice și simple care îți vor face grădina să zâmbească de sărbători! 

  1. Iluminat 

Crăciunul înseamnă mult sclipici și multă lumină adusă în viața oamenilor. Pentru o grădină în ton cu nota oferită de această sărbătoare, noi îți recomandăm să folosești iluminatul aleii și chiar al casei tale în această perioadă. Îmbracă marginea aleilor cu sârmă luminoasă sau lanțuri de beculețe. Plasează lămpi solare decorative în lateralul aleii pentru o notă caldă și eco-friendly.

Amenajare grădină Crăciun

2. Coroniță de brad

Pregătește-ți intrarea pentru sărbători cu o coroniță de brad festivă.  Adaugă panglici colorate, globuri strălucitoare și beculețe, transformându-ți ușa într-o poartă către un film cu totul aparte de Crăciun. 

3. Oameni de zăpadă

Sculptează-ți propria armată de oameni de zăpadă în curte. Aceste personalități pot fi din ce în ce mai hazlii cu căciuli colorate, fulare vesele și accesorii. Oamenii de zăpadă aduc un zâmbet pe fețele celor mici și creează un peisaj iernatic plin de bucurie. Totodată, este un timp unic petrecut alături de familie.

4. Decorarea brăduților

Dacă tot am discutat despre iluminat, îmbracă în decorațiuni festive și brăduții din curte. Adaugă lumini strălucitoare, globuri colorate și orice alte ornamente care reflectă spiritul sărbătorilor și propria ta personalitate. Ține cont că poți lua și câțiva pitici de grădină pe care să-i atașezi la baza acestora. Am auzit că poartă mult noroc grădinarului! 

5. Turtă dulce din carton 

Îndemânarea este punctul tău forte? Atunci, recomandăm să încerci următoarea provocare. Asigură-te că ai carton de calitate, de preferat în nuanțe de maro deschis pentru a crea un aspect autentic al turtelor dulci. Decupează cartonul în forma unui om din turtă dulce, apoi, folosește bețe de lemn subțiri pentru a crea suportul solid al acestora. 

Voilà! Acum ai proprii omuleți din turtă dulce (sau delicii cartonate) la tine în grădină.

Amenajare grădină Crăciun

6. De la clasic la ceva „UAU!”: un Crăciun black & white

Ce ai spune dacă ai ieși din tipare? Construiește un colțișor pe veranda ta, tipic unui Crăciun black & white, cu perne, pături și accesorii în aceste nuanțe. Contăm că vei avea o verandă cât mai chic! 

Sperăm că aceste sfaturi ți-au fost de ajutor. Nu uita că o grădină de vis creează amintiri de care te vei putea bucura și la bătrânețe. Așadar, oferă-ți tot confortul și pregătește grădina de o atmosferă de neuitat de Crăciun! 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here