Secretele unui grădini de nota 10

0
11
îngrijire gazon
îngrijire gazon

Pentru o viață sănătoasă, gazonul tău trebuie să consume o cantitate adecvată de apă, un tuns de iarbă impecabil și trebuie să fie, musai, protejat împotriva buruienilor. Am urat bun venit sezonului de vară, când gazonul strigă acum după atenție și iubire. Păcat că gazonul nu ne poate spune direct că are nevoie de cremă cu un nivel specific de SPF (Sun Protection Factor) și de ochelari imenși de soare. 

Așadar, a venit timpul să pregătim propriul gazon pentru mersul la plajă. Ia-ți pălăria de soare, un suc răcoritor și pregătește-te să afli cum poți menține viața și culoarea gazonului tău pe timpul verii. 

  1. Hidratarea corectă – să răcorim gazonul

În zilele fierbinți de vară, hidratarea adecvată a gazonului este esențială. Așa cum și noi avem nevoie de apă pentru a ne menține în formă, iarba are nevoie de o cantitate suficientă de apă pentru a rămâne verde.

Asigură-te că gazonul tău primește o cantitate adecvată de apă în fiecare săptămână.

De obicei, o udare profundă o dată sau de două ori pe săptămână este suficientă pentru a menține rădăcinile sănătoase și pentru a promova o creștere puternică. Iar dacă natura nu-ți oferă ploaia dorită, adu-ți propria ploaie cu ajutorul unui sistem de irigare sau a unui furtun.

2. Alegerea îngrășământului potrivit 

Pentru a menține prospețimea și culoarea vibrantă a gazonului tău în zilele toride de vară, secretul constă în furnizarea nutrienților potriviți. Așadar, este important să alegi cu atenție îngrășământul adecvat, astfel încât să te poți bucura de un gazon sănătos și frumos, fără nicio grijă.

Noi suntem aici pentru a te ajuta să faci alegerea corectă!

Pe blogul nostru, găsești aici sfaturi prețioase despre cum să alegi îngrășământul potrivit pentru gazonul tău. Fie că este vorba despre îngrășăminte care oferă o hrănire constantă pe parcursul întregii veri, sau despre îngrășăminte special formulate pentru sezonul cald, te vom ghida pas cu pas în direcția cea bună.

Așadar, urmărește-ne de-aproape! 

3. Ne recalificăm drept frizeri și ducem gazonul la tuns

Vara este momentul perfect pentru a tunde iarba și a-i oferi gazonului tău un aspect impecabil. Înălțimea ideală de tundere variază în funcție de tipul de iarbă, dar în general, este recomandat să nu tundeți mai mult de o treime din înălțimea totală a ierbii. Astfel, vei avea o grădină cu o creștere sănătoasă și vei evita stresul inutil asupra acesteia.

Și nu uita să-ți pregătești mașina de tuns înainte de a te aventura în tăiere. Asigură-te că lama este ascuțită și curată pentru a obține o tundere uniformă și fără a deteriora iarba.

Când vine vorba de tunderea gazonului, este recomandat să nu tundeți mai mult de 1/3 din înălțimea totală a ierbii.

Totodată, echipa Garden Concept te sfătuiește ca atunci când începi tăierea gazonului, să te asiguri că nu este ud, deoarece acest lucru poate duce la smulgerea sau deteriorarea firelor de iarbă.

Tunderea trebuie realizată într-un mod uniform, evitând trecerile rapide și bruscă, care pot lăsa iarbă netăiată sau cu aspect inegal.

4. Lupta împotriva buruienilor care-și fac de cap

Vara este momentul în care buruienile își fac apariția și încearcă să-ți invadeze gazonul Există mai multe metode de a controla și a elimina buruienile. Poți folosi erbicide selective pentru a ținti doar buruienile și a proteja în același timp iarba. De asemenea, poți utiliza și metode manuale, cum ar fi smulgerea buruienilor cu mâna sau folosirea unui instrument special pentru extragerea lor.

Fie că este vorba despre sistemul de irigații, îngrășământ, tundere sau lupta împotriva acestui „Bau-Bau” al gazonului, echipa Garden Concept este alături de tine! Cu grădinari profesioniști, te putem ajuta să aduci la realitate grădina dorită și să o întreții pentru a-și păstra aceeași vitalitate ca în prima zi! Sentimentele trec, dar grădinile trebuie să rămână la fel de frumoase. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here