Sezonul copilăriei în grădină: 7 activități pentru copii

0
22

Dacă toamna nu este definiția copilăriei, atunci care anotimp ar putea fi? În această perioadă, propria ta grădină poate deveni un carnaval sau un mic Disneyland sezonier . 

Așadar, părinți și pitici, să vedem ce activități amuzante și educative putem organiza în grădină!

1. Culegerea frunzelor

Culesul frunzelor a devenit monoton? Acum le poți propune copiilor să strângă frunzele căzute din grădină și să organizezi un concurs de sărituri în grămada de frunze. Dacă nu, puteți crea modele și forme din frunzele colectate. 

2. Art Attack: pictură cu frunze

Dacă exercițiul 1 nu a reușit să te pregătească pentru a te ridica din pat dimineața cu voioșie și fără să bei cafea, atunci ce ai spune de terapie prin artă? Găsește câteva frunze uscate pe care copiii le pot folosi ca șabloane pentru a picta cu culori pe hârtie. Aceasta este o modalitate minunată de a explora textura și forma frunzelor, precum și de a dezvolta abilitățile artistice.

3. Ghiveci al familiei

Cu ajutorul copiilor, poți planta bulbii de flori de toamnă în ghivece. Astfel, aceștia învață  despre procesul de plantare, îngrijirea plantelor și importanța creșterii lor. Poate vor descoperi un nou hobby pentru mai târziu. Acesta este un mod excelent de a implica responsabilitatea și îngrijirea pentru mediul înconjurător.

4. Treasure hunt

Organizează o vânătoare de comori de toamnă în grădină. Scrie o listă cu obiecte specifice de toamnă, cum ar fi ghinde, castane, fructe căzute sau frunze de diferite culori, și dă-le copiilor sarcina de a le găsi. Această activitate îi ajută să dezvolte abilități de concentrare.

5. Artă din dovleci

Uneori, pofta de plăcintă cu dovleac mai poate fi pusă și în cui, de dragul distracției de toamnă. Așadar, sculptați forme amuzante sau pictați-i cu motive de toamnă, fantome zâmbitoare sau veverițe vesele. Lumânările decorative pot adăuga un plus de magie și iluminare în timpul serilor.

6. Adăpost pentru păsări

Și tu ai visat la „căsuța din copac”? Instalează în grădină un adăpost pentru păsări și așează hrana în apropiere. Astfel, copiii pot observa și identifica diferite specii de păsări care vin în grădină pentru a se hrăni. Această activitate poate dezvolta interesul pentru natură.

7. Curse de toamnă: distracție fizică și sănătate

Pregătește-te pentru cele mai captivante curse cu saci de cartofi pe care le-ai văzut vreodată! O competiție unde vedem cine poate sări cel mai sus sau cine poate ajunge primul la linia de sosire. Aceste activități fizice vesele îi vor ține pe copii activi și vor promova sănătatea.

Noi sperăm că ți-am fost de ajutor! Toamna nu înseamnă doar frunze căzute, rutină și zile mai scurte. Așadar, transformă anotimpul în momente prețioase petrecute cu familia. Și nu uita să ne urmărești pentru a afla cât mai multe sfaturi de grădinărit sau activități! 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here